Odgajivačnica papagaja Lemajić

Fišer

Fišer papagaji nastanjuju Afričku i to u oblastima Kenije, Severne Tanzanije, i oko jezera Viktorija. Žive u jatima a gnezda prave na žbunastom drveću ali ima i onih grupa koji gnezda prave u liticama gde iskopaju rupe, prave tunele i nadsrtešnice.

Hrane se semenjem suncokreta, ovsa, prosom , voćem i povrćem.

Obožavaju vodu pa se zato preporućuje da im se obezbede vece posude sa vodom u kojima se kupaju. "Ljubavni" su papagaji pa ih treba držati u paru.

Parenje im traje od janura do juna kada se parovi izdvajaju u već iskopane duplje i tunele gde ženka snese od 4-7 jaja. U zatočeništvu im treba obezbetiti što više grančica vrbe koje unose da bi od njih napravili gnezdo. Na jajima leži oko 22 dana. I kod ove vrste papagaja se mladi u gnezdu zadržavaju do 5 nedelja, a uz roditelje ostaju nesto više od mesec dana dok se potpune ne osamostale.